Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Feest op de Dumpsite

Dumpsite_22032013_0062a

En weer was het voor Riet een speciale dag want er was vandaag groot feest op de Dumpsite. Het is het einde van het schooljaar en alle kinderen van de Dumpsite die dit jaar naar school zijn geweest werden gehuldigd.

Om twaalf uur verzamelden de ALIG vrouwen zich om eten te gaan koken. Om half drie vertrok het hele gezelschap naar de Dumpsite voor alle festiviteiten. De burgemeester en de vice-burgemeester waren aanwezig, er was voor muziek gezorgd en er werden stukjes opgevoerd door de kinderen. Het hoogtepunt was natuurlijk de diploma uitreiking aan alle kinderen die het schooljaar met goed gevolg hadden volbracht. Ze kregen ook nog eens medailles voor geleverde prestaties en voor iedere medaille kreeg ieder kind veertig pesos.

Voor de ALIG vrouwen was het hoogtepunt dat ze publiekelijk werden geëerd voor hun goede werk en ze kregen allemaal een oorkonde. Ook Riet heeft er een gekregen al was ze blij dat ze zelf niet naar voren werd geroepen om de oorkonde in ontvangst te nemen, ze blijft nu eenmaal liever op de achtergrond. Overbodig te zeggen natuurlijk dat ik ontzettend trots op haar ben!

Toch was het niet allemaal vrolijkheid want er ging ook nog iets mis. In plaats van het eten gecontroleerd uit te delen aan de kinderen werd er onder druk van de burgmeester besloten om het eten buiten uit te delen, en er was simpelweg niet genoeg om iedereen te eten te geven want hier houden de vrouwen niet op gerekend. Dit tot grote frustratie van Riet die het niet kon aanzien dat nu de een wel en de ander geen eten kreeg. Maar Riet zou Riet niet zijn als ze er toch niet voor zorgde dat een vrouwtje met een paar hele kleine kinderen wat niet aan de beurt leek te komen toch een groot bord eten kreeg...

Maar al met al was het toch een mooie dag voor de ALIG vrouwen die dit allemaal mogelijk gemaakt hebben met hun fantastische werk!



Website van Willem en Riet