Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Visum overgezet

ATC_2014-09-27_013


Afgelopen maandag had ik mijn paspoort ingeleverd bij het bedrijf wat alles regelt wat onze visa betreft want mijn visum moet worden overgezet van mijn oude naar mijn nieuwe paspoort. Ik heb de komende weken geen reisplannen naar het buitenland en dat is beslist een voorwaarde want hoewel het proces officieel acht tot tien werkdagen duurt is zes tot tien weken doorgaans een veel betere schatting.

Maar tot mijn grote verrassing kreeg ik gisterochtend al bericht dat mijn werkvisum was overgezet en dat mijn paspoort nog dezelfde dag terug zou worden gebracht. Ik viel zowat van mijn stoel want na alles wat we meegemaakt hebben met betrekking tot de Filipijnse Immigratiedienst had ik zo'n meevaller beslist niet verwacht! Maar het bleek toch echt te kloppen, om elf uur kreeg ik al bericht dat de bode er al was en ik heb dus nu mijn paspoort weer terug.

Er zat overigens ook een brief bij van de Immigratiedienst die bevestigde dat het overzetten van mijn visum rechtmatig had plaatsgevonden. Ik denk dat ik die brief maar goed ga bewaren en ook mee ga nemen als ik op reis gaan want gegarandeerd dat ze er om gaan vragen bij de paspoortcontrole. Ze zijn namelijk ontzettend achterdochtig wat dat soort dingen betreft, en gezien de enorme hoeveelheid valse identeitspapieren die er in omloop zijn misschien wel terecht.

Vandaag was overigens een zeldzaam mooie dag met een strakblauwe lucht, en misschien blijft het zelfs nog wel even zo want de weerberichten allemaal nog steeds dat er geen enkele tyfoonactiviteit is te bespeuren in de Filipijnse regio.

Ik krijg overigens als ik in Nederland ben wel eens vragen waarom ik niet hartstikke donkerbruin ben aangezien ik in zo'n warm land woon. Nou, op de foto zie je waarom, hier loopt iedereen altijd zo veel mogelijk in de schaduw...



Website van Willem en Riet