Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Werk, werk, werk...

Ja hoor, het weekend is voorbij en daar scheen de zon de hele dag volop, geen spatje regen gezien. Nou ja, niks aan te doen, het was maandag en dus weer vrolijk aan den arbeid.

Het was meteen weer een gekkenhuis vandaag want de eerste mensen van ons team zijn verhuisd naar de Keppel Scheepswerf waar ze de komende anderhalf jaar zullen verblijven. De voorbereidingen voor de bouw van het platform zijn inmiddels al in volle gang. In december wordt het „cutting of first steel” (zeg maar het slaan van de eerste paal) verwacht en dat wordt een feestelijk gebeuren want de president van de Filipijnen zelf wordt daarbij verwacht.

De afgelopen weken ben ik ontzettend druk geweest met het aanleggen van de computer infrastructuur op de scheepswerf, en dan met name met het computernetwerk voor ons team. Het zou tenslotte wel handig zijn als iedereen als ze op de scheepswerf aankomen ook hun computer zouden kunnen gebruiken en dan liefst natuurlijk ook verbinding kunnen maken met het Shell netwerk. Het ziet er naar uit dat dat gaat lukken voor de cruciale datum van 1 oktober, de dag dat alles klaar moet zijn voor de aankomst van het grootste deel van het team. Eigenlijk zou het hele team pas na 1 oktober naar de scheepswerf vertrekken maar voor sommige mensen is dat tijdstip vervroegd tot vandaag, wat overigens voor flinke problemen heeft gezorgd omdat we sommige dingen nu plotseling veel eerder klaar moesten hebben. Gelukkig is dat gelukt, er kan al worden gewerkt.

En verder lopen we nog steeds op schema: de kantoorruimte is ingericht, er is al een netwerk al is dat nog niet het definitieve, en we zijn zo goed als klaar voor het grote werk. Dat betekent overigens niet dat het er voor mij op 1 oktober op zit, integendeel zelfs. De kantoorruimte die we daar in eerste instantie gaan betrekken is namelijk een tijdelijk onderkomen. Er wordt een heel nieuw gebouw geplaatst voor ons project team en daar zit voor mij dus ook weer het nodige werk aan omdat ik ook daarvoor weer de hele IT infrastructuur moet gaan regelen. Erg leuk daarbij dat de datum dat het gebouw klaar moet zijn twee maanden naar voren is geschoven, van begin februari naar begin december. Want het zou tenslotte leuk zijn als het klaar is als de president komt, nietwaar?

Hallo, hebben jullie er wel eens bij nagedacht hoe moeilijk het is om ijzer met handen te breken? Niet. Goed dan, begin december klaar. Zucht…



Website van Willem en Riet