Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Bonifacio en "Market! Market!"

Bonifacio_2014_02_08_018a


Een prachtige zaterdag en dus een mooie dag om op pad te gaan. Maar niet nadat ik mijn zaterdagochtend bezoek had gebracht aan de Gym. Robin en Chantal waren er al een keer met Riet geweest en gingen vandaag ook met mij weer mee omdat ze hun conditie ook tijdens hun vakantie een beetje op peil willen houden.

Eenmaal terug en opgefrist gingen we richting Bonifacio, een moderne stadswijk die volop in ontwikkeling is met veel hoge gebouwen en appartementen, en ook het ultra-moderne ziekenhuis waar Riet onder behandeling is geweest het afgelopen jaar is daar. En er is natuurlijk "Market! Market!", een groot, gezellig en vooral heel druk winkelcentrum.

Na een bakkie koffie op een terras (met voor Riet een Belgische wafel) wandelden we naar "Market! Market!" waar de beide dames meteen schoenenwinkels in doken. Er moesten namelijk al twee weken sandalen worden gekocht en dat was om de een of andere reden nog steeds niet gelukt. En jawel hoor, hier lukte dat zonder moeite. De eerste winkel had niks van hun gading, de tweede had een paar voor Chantal, en de derde winkel was helemaal een succes want daar waren sandalen in de aanbieding voor een prikje. Ik geloof dat Robin en ik een half uur buiten hebben staan wachten...

Ook Robin vond nog totaal onverwacht een paar slippers in een grote sportzaak. Niet dat er hier nergens slippers te koop zijn, in tegendeel zelfs, maar allebei mijn zoons zijn nou eenmaal nogal kieskeurig wanneer het aankomt op het aanschaffen van schoeisel. Terwijl Robin bij de kassa werd geholpen telden Riet, Chantal en ik het personeel wat er in deze sportzaak rondliep. We kwamen op een totaal van drieëntwintig, en dat in een zaak die kleiner is dan een doorsnee Intersport in Nederland.

Naast "Market! Market!" is een klein marktterrein waar we een bekend tafereel aantroffen wat je kunt zien op de foto van vandaag. En als een geboren en getogen Rijnsburgse ging Riet daar uiteraard meteen even de lucht opsnuiven...



Website van Willem en Riet