Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Nieuwe voorraden

Senseo_pads


Riet is weer terug uit Nederland en zoals altijd zaten haar koffers weer bomvol. Niet met kleren, want als je deze tijd naar Nederland gaat is er niet veel wat je meeneemt hier vandaan aangezien we hier alleen maar zomerkleren hebben en alle winterkleren nog in Nederland zijn. Dat laat heel wat kofferruimte over, zeker voor Riet die met haar Platinum kaart van KLM zevenendertig kilo bagage mee mag nemen tegenwoordig.

Een van de belangrijkste bevoorraadingsartikelen is koffie. Uiteraard hebben ze hier ook koffie maar geen Senseo. Gek genoeg zijn hier wel alle andere moderne koffie methodes bekend zoals Nespresso en alle varianten daarop, maar Senseo is hier totaal onbekend. Dat was overigens ook al zo in Maleisië en iedere bezoeker vanuit Nederland wordt dus verzocht een paar pakken Senseo pads mee te nemen. Een bijkomend probleem is nog dat Riet en ik verschillende smaken hebben; ik drink Regular en Riet houdt van Extra Dark, en dat betekent dat we ook nog eens voorraad moeten hebben van twee soorten. Tijdens Riet’s verblijf in Nederland heb ik de laatste Regular pads gebruikt en de nieuwe voorraad is dus meer dan welkom.

Verder bevatten de koffers vele Kerst cadeautjes voor ″haar″ kinderen en uiteraard weer een voorraad anti-muggen spul met Deet. Van dat laatste is er hier ook zat te krijgen maar allemaal zonder Deet en wij twijfelen ernstig aan de werkzaamheid ervan want zeker bij Riet schijnt het niet bepaald effectief te zijn. Ook het spul met Deet zorgt er overigens niet altijd voor dat Riet gevrijwaard blijft van muggenbeten maar het is wel een stuk minder. Voor mij maakt het niet zoveel uit want laat ik het afkloppen, ik heb al in weken geen muggenbeten meer gehad en zelfs over de afgelopen maanden gerekend heb ik niet meer dan een enkele beet af en toe gehad.

Verder zaten er nog van alles en nog wat in de koffers, onder andere een paar boeken en tijdschriften (altijd leuk weer wat nieuws te lezen te hebben) en een paar dozen drop. Nee, niet voor mij deze keer maar voor een Engelse collega die sinds zijn verblijf in Nederland helemaal bezeten is van Oldtimers…



Website van Willem en Riet