Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Quiz Night revisited

Fish_and_Chips


Het is al een hele poos komkommertijd voor wat betreft de Quiz Night in de Union Jack Tavern. Niet dat we geen zin meer hebben maar we krijgen simpelweg geen team meer bij elkaar en om met z’n tweeën te gaan zitten vinden we niks. We hebben wel een paar mensen die mee willen doen maar die kunnen om de haverklap niet, of zeggen op het laatste moment af, en uiteraard zijn we zelf ook niet altijd op woensdag in de gelegenheid geweest.


Een week of drie geleden zijn we er pas weer serieus gaan denken om de draad weer op te pikken. Door afzeggingen kwam het er nog toch weer niet van maar vandaag was het gelukt om Pete en Christine mee te krijgen. We hadden trouwens toch al samen besloten om te gaan, we zouden dan kijken of we ons bij een ander team konden aansluiten en als dat niet zou lukken dan was er altijd nog de Fish & Chips. Nu hadden we niet alleen toch een team maar ook de Fish & Chips kwam er. En terwijl we die op zaten te eten kregen we zelfs nog meer versterking want Charlie, Ireen en Dan die we kenden van de barbecue van afgelopen zondag schoven ook bij ons aan.

Ondanks dat we nu met zijn zevenen waren moesten we het toch zwaar afleggen tegen vier andere teams want we eindigden als vijfde, en ook nog eens met maar een halve punt voorsprong op nummer zes. Logisch gezien het feit dat er een paar categoriën bij zaten waar we ten opzichte van de andere teams laag scoorden, maar soms vraag ik me wel eens af hoe andere teams sommige antwoorden wel weten. Er zat bijvoorbeeld een vraag bij waarbij we tien vlaggen te zien kregen en moesten raden bij welk land ze hoorden. Weten iemand van jullie soms hoe de vlag van Nauru eruit ziet? Ik wist niet eens dat dat een land is, maar het is blijkbaar een onafhankelijk eilandje in de Stille Oceaan.

In ieder geval was het gezellig, ondanks de stroomstoring halverwege de avond waardoor we opeens in het donker zaten en waardoor de Quiz bijna in het water viel...



Website van Willem en Riet