Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Nieuwe kranen

Nieuwe_Kraan_April_2014

Het is al weer een week of vier, vijf geleden dat tegelijkertijd twee kranen in ons huis het begaven. Het was het niet zozeer dat er geen water meer uit kwam, het was meer dat ze niet meer uit draaien waren en er dus niks anders op zat dat de watertoevoer voor die kranen af te sluiten. Gelukkig heeft iedere kraan hier zijn eigen afsluiters dus helemaal zonder water hoefden we niet te zitten, maar lastig was het wel want de ene kraan was in de badkamer in onze slaapkamer en de andere in de meest gebruikte badkamer beneden.

We belden de huisbaas maar die bleek niet degene die het probleem op moest lossen. Het huurcontract voor ons huis is namelijk tussen mijn bedrijf en de huisbaas en in dat contract staat dat alles buitenshuis voor rekening is van de huisbaas maar dat alle problemen binnenshuis opgelost moeten worden door de technische dienst van mijn bedrijf.

Des te beter zul je misschien zeggen, maar onze huisbaas kennende denk ik van niet. Meneer Santiago had allang een loodgieter had laten komen om het probleem op te lossen, waar onze onvolprezen technische dienst weliswaar meteen kwam kijken en constateerde dat de kranen vervangen moesten worden maar vervolgens niets anders deed dan nieuwe kranen bestellen. En dat was dus vier weken geleden.

Er gebeurde in de weken daarna helemaal niets en er kwam ook geen enkel bericht over de stand van zaken. In de tussentijd begon ook nog eens de kraan in de keuken lekkage te vertonen, evenals de gootsteen in de bijkeuken, en ik probeerde dan ook wanhopig onze technische dienst te bereiken. Maar dat valt niet mee want dat gaat via een contactpersoon en die verzekerde mij weliswaar dat ze alweer mijn vraag had doorgestuurd maar vervolgens gebeurde er dan weer niks.

Gisteren was ik het zat en deelde deze contactpersoon en onze afdeling personeelszaken mee dat ik zelf een loodgieter zou inhuren en alle kosten zou declareren. En wat denk je, er kwam vanmorgen al vroeg bericht, het wachten was op het leveren van de kranen geweest en laten die nou net toevallig vanmorgen binnen gekomen zijn. Er zou meteen een ploeg naar ons huis worden gestuurd om alle problemen op te lossen.

Thuis gekomen vanavond kon ik constateren dat we nu twee nieuwe kranen hebben in de twee badkamers en dat de kraan in de keuken ook gelijk vervangen is door een nieuwe. Ook de lekkage aan de gootsteen in de bijkeuken is verholpen dus zowaar zijn eindelijk alle problemen aangepakt. En dit bewijst weer eens te meer dat je in dit land overal achteraan moet blijven zitten want anders gebeurt er geen flikker!

Zo, dat moest ik effe kwijt.


Website van Willem en Riet