Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Kattenoppas

Kat_van_Dave_Collingwood


We weten hoe lastig het kan zijn als je katten hebt en je wilt op vakantie. In Nederland hebben we genoeg familie vlakbij om dat probleem op te lossen maar hier ligt dat even anders. Nou is het voor ons geen probleem omdat als wij weg zijn normaal gesproken onze hulp in de huishouding Estela in huis blijft maar ook dat kan wel eens mis gaan hebben we de afgelopen vakantie gemerkt.

Toen een collega onze hulp inriep om een paar dagen zijn kat van natje en droogje te voorzien twijfelden we dan ook geen moment, want we weten hoe vervelend het kan zijn als je geen oppas hebt voor je katten. Mijn collega moest een paar dagen naar Kuala Lumpur terwijl zijn vrouw op dit moment in Europa zit, en hij heeft nog geen inwonende hulp. Dat laatste gaat weliswaar veranderen heeft hij verteld maar voor deze paar dagen zat hij toch omhoog, dus riep hij onze hulp in. En als kattenliefhebbers vonden we dat uiteraard geen probleem.

Die collega woont overigens in een werkelijk schitterend huis. Het is gigantisch groot terwijl ze er ook maar met zijn tweetjes in wonen, maar het is dan ook een plaatje. Met name de tuin is geweldig, zo groot dat er met gemak een pergola in kan staan die je nog amper ziet. De kat heeft er dan ook alle ruimte en dat komt goed uit want het is een „binnenkat”. Het is een langharige witte die wel iets van een Pers weg heeft, en het schijnt een raskat te zijn. Evengoed is het een tamelijk sacherijnig beest want als ze ons binnen ziet komen kijkt ze echt van „Wat motten jullie in mijn huis?”

Nee, geef ons maar onze eigen Filipijnse schooiers...



Website van Willem en Riet