Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Al weer naar huis

Alegre_Cebu_18032013_0003a

Ons lange weekend zat er vandaag al weer op, we zijn inmiddels al weer terug in Alabang. De vier dagen zijn letterlijk omgevlogen, en misschien is dat wel een teken dat we het heel erg naar onze zin hebben gehad.

Vanmorgen genoten we voor de laatste keer van het ontbijt met het fantastische uitzicht over de zee, de Zee van Camote als ik het goed heb opgezocht. Hoewel we pas om kwart voor vijf terug zouden vliegen naar Manila moesten we toch al rond één uur vertrekken want de rit naar de luchthaven duurt zoals ik al eerder heb aangegeven ruim anderhalf uur, en dat is ook nog afhankelijk van de verkeersdrukte. We bleven in de tussenliggende uurtjes lekker op het terras voor onze aangrenzende huisjes zitten en checkten om twaalf uur uit. Na nog een laatste bakkie in het restaurant vertrokken we met dezelfde luxe mini-van als waarmee we waren opgehaald afgelopen vrijdagochtend.

De drukte onderweg viel mee en we waren daardoor precies op de geplande tijd op de luchthaven. Een half uurtje voordat we zouden gaan boarden hoorden we dat ons vliegtuig vertraging had opgelopen op de luchthaven van Manila, wat inhield dat ook wij later zouden vertrekken. De geschatte vertraging viel weliswaar een kwartiertje mee maar we vertrokken toch drie kwartier later dan gepland en kwamen dus ook drie kwartier te laat aan in Manila.

Lito wachtte ons daar op en bracht ons naar Alabang waar we niet meteen naar huis gingen maar ons lieten afzetten bij het restaurant „Outback” voor wat Nico noemde hun „galgemaal”, want voor Nico en Anja was dit (voorlopig?) hun laatste avond op de Filipijnen. Lito reed de auto met de koffers naar huis, wij volgden later op de avond vanuit „Outback” te voet. Thuis gekomen namen we nog een laatste drankje op ons terras waarmee we een geweldig mooi weekend afsloten.


Website van Willem en Riet