Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Sneller Internet (?)

Zaterdagmiddag_10a


Riet moppert al zolang we hier wonen over de snelheid van het Internet. En eerlijk is eerlijk, als je uit Nederland komt dan ben je wat dat aan gaat behoorlijk verwend want Nederland heeft na Singapore het beste Internet ter wereld. Daar liggen inmiddels vrijwel overal glasvezelkabels, wat hoge Internet snelheden mogelijk maakt waar je hier alleen maar van kunt dromen. Nou ja, dat is niet helemaal waar want er wordt ook hier Internet aangeboden met snelheden tot 200 Mbps maar dan betaal je per maand een bedrag van omgerekend honderden Euro’s en dat is dus alleen voor de heel erg rijken.

Wij moeten ons behelpen met een totaalpakket, een combinatie van kabeltv en een 6 Mbps Internet verbinding, en dat laat af en toe qua snelheid toch wel wat te wensen over. Vooral op de drukke uren is het net zwemmen in stroop en Riet heeft daar flink last van want die wil graag Nederlandse televisieprogramma’s kijken via ”Programma Gemist”. Dat is vrijwel alleen mogelijk midden in de nacht tussen twaalf en vier uur en het gebeurt dan ook niet zelden dat Riet in bed stapt op een moment dat ik al bijna aanstalten maak om op te staan. Heel af en toe als ze geluk heeft kan ze ’s middags nog wel eens kijken maar vanaf de namiddag tot aan middernacht is het bijna altijd onbegonnen werk.

Er heeft zich nu een mogelijk oplossing voorgedaan in de vorm van een verhoging van onze verbindingssnelheid naar 16 Mbps . Dat kan voor een redelijk bedragen per maand en we hebben daarvoor een aanbieding gekregen om het veertien dagen uit te proberen. Vorige week heb ik de aanvraag de deur uit gedaan en gisteren kreeg ik bericht dat het zover was, we waren aangesloten op de snellere verbinding. We hoefden alleen maar even ons modem uit het stopcontact te halen en opnieuw aan te sluiten en het zou werken. Ik durf het al bijna niet meer te zeggen maar zoals alles in dit land was de werkelijkheid weer anders. Ik moest er gisteravond een half uur voor aan de telefoon hangen en daarna nog anderhalf uur geduld hebben, maar toen was het dan toch zover.

We gaan dus nu veertien dagen kijken of het inderdaad een verbetering is en als dat zo is of die zodanig is dat het de extra investering waard is. Wordt dus vervolgd.

O ja, en wat betreft die sneeuw in Nederland, dat laagje waar zelfs een Jack Russell nog steeds ruim bovenuit steekt is geen ”dikke laag sneeuw”. Wat op de foto staat, dát is een dikke laag sneeuw…



Website van Willem en Riet