Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Nieuwe ketel

Ketel_001a

Een douche nemen in ons nieuwe huis was iedere keer weer een verrassing, want de vraag was of het water heet was, warm, lauw of koud, en als het warm was hoe lang dat dan zou duren. We hebben namelijk geen geisers hier maar een watertank en die staat buiten achter de bijkeuken. Het was al een oud beestje zo te zien maar hij leek het wel te doen, althans de leidingen werden warm.

Toch vonden we het raar dat we soms wel en soms geen warm water hadden, en het verschilde ook per kraan. De douche was soms gewoon heet, maar de kraan van de wasbak in de badkamer bleef bijvoorbeeld koud. En in de keuken gaf de kraan ook soms wel en soms geen heet water. Even gebeld dus maar met de agent van de verhuurder gisteren, en vanmorgen stond er al een loodgieter op de stoep die de hele tank kwam vervangen.

We hadden veracht dat er wel een onderzoekje ingesteld zou gaan worden naar de oorzaak, maar nee hoor, gelijk nieuw spul. Nou ja, ook niks mis mee natuurlijk. Alleen vroeg Riet vanavond wel of die knop bij de lichtschakelaars in de badkamer er misschien ook iets mee te maken zou kunnen hebben gehad. Er stond namelijk op” “Water Heater”, en die knop stond uit...



Website van Willem en Riet