Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Koffers pakken...

Suitcase_Packed_for_China

Het goeie nieuws van vandaag is Riet van haar dokter goed nieuws te horen heeft gekregen in het St. Luke’s ziekenhuis vanmiddag. Alles was prima in orde en ze hoeft pas volgend jaar weer terug te komen. Ze was er toch een beetje zenuwachtig over na haar ervaring van vorig jaar maar dat bleek dus onnodig.

 
We hebben vandaag ook eindelijk een begin gemaakt met het pakken van onze koffers en de grote vraag daarbij was wat voor weer we kunnen verwachten in China. Bij navraag en wat speuren op het internet bleek dat de temperaturen er overdag boven de twintig graden liggen maar ’s nachts zakken tot een graad of zestien. ’s Avonds een stuk frisser dus dan we gewend zijn en dat betekent een vest mee en een trui met lange mouwen. Die zullen we dan even moeten opgraven want dat zijn kledingstukken die we hier wel hebben maar nooit dragen.
 
Een ander punt is wat voor stekkers ze hebben in China, en dat blijken drie verschillende modellen te zijn. De grote Engelse stekkers komen voor, de Amerikaanse (die e ook hier op de Filippijnen hebben) en een aparte met schuine contacten. Gelukkig hebben we converters en ik heb voor onze iPhone en iPad opladers een keer een resisetje gekocht waar verloopstukken in zitten voor alle soorten stopcontacten. Dat soort dingen komt met al dat gereis regelmatig goed van pas.
 
Verder kost het nooit zoveel tijd om onze koffers te pakken want je krijgt er een zekere handigheid in. Nadeel van dat routineuze inpakken is weer dat je niet meer zo nauwkeurig te werk gaat en daardoor regelmatig tot de ontdekking komt dat je bepaalde dingen die eigenlijk heel erg voor de hand liggen bent vergeten. Dingen als zonnebrand, reserveaccu’s voor je iPad, scheerzeep, noem maar op. Geen ernstige dingen meestal maar wel vervelend als je die mist.
 
Zo’n blog als dit is dan weer handig want ik word er nu dus door mezelf aan herinnerd dat ik de reserveaccu’s voor de iPads nog moet opladen en inpakken...


Website van Willem en Riet