Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Molito

Molito_2013_07_06

Het werd weer eens tijd voor een bezoek aan de sportschool want dat was al weer een tijdje geleden. Volgende week ga ik weer met mijn normale regime beginnen van drie keer per week maar vanmorgen wilde ik alvast een beetje opwarmen voordat aanstaande maandag mijn trainer me weer onder handen gaat nemen.

De sportschool waar ik naar toe ga is „Gold’s Gym” en die is gevestigd in Molito. Onze Village ligt aan Commerce Avenue en bij de hoofduitgang is een groot kruispunt. Als je vanuit de Village oversteekt heb je aan je rechterhand het Alabang Town Center (ATC) en aan je linkerhand Molito. Molito is op dit moment volop in ontwikkeling en de afgelopen twee jaar zijn er daar heel wat nieuwe zaken geopend, en vrijwel allemaal restaurants.

Ik heb dat altijd een beetje merkwaardig gevonden want hoewel Molito flink wat pretenties heeft ligt het niet bepaald in de loop. De enige winkels zijn een supermarkt, delicatessen winkel en een fietsenzaak, verder zijn er alleen maar kantoren van banken. En de bezoekers daarvan moeten dan de restaurants in Molito van klanten voorzien want als je in het ATC aan het winkelen bent geweest is er geen enkele reden om over te steken naar Molito voor eten of drinken, het ATC is zelf meer dan goed voorzien van restaurants, cafe’s en bars.

Desondanks heb ik met verbazing vanuit de sportschool kunnen zien dat in het nieuwe deel van Molito het ene naar het andere restaurant werd geopend. En ik kan melden dat de koffietent met de merkwaardige naam „Yountville Bakery” waar ik het op 3 februari al over heb gehad het niet heeft gered ondanks een intensieve reclame campagne, en ik verbaas me daar helemaal niet over. Wel erg jammer is dat ik vanmorgen zag dat ook het restaurant „Comida” het ondanks het enthousiasme van de eigenaar niet heeft gered. Drie maanden na de opening zitten de ramen al weer dicht, en eerlijk gezegd verbaasd ook dat me niet. Een te beperkte kaart en veel te hoge prijzen zijn hoogstwaarschijnlijk de nekslag geweest, ondanks de gezellige entourage en het prima eten.

En door het verdwijnen van „Comida” zitten we hier dus wel weer zonder bitterballen…


Website van Willem en Riet