Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Laatste loodjes

Vandaag was mijn laatste werkdag voor de vakantie en dat vind ik altijd een beetje een vervelende dag. Je begint eigenlijk aan niks nieuws meer, wat je af moest ronden heb je waarschijnlijk allang gedaan en eigenlijk zit je gewoon de tijd vol te maken totdat het tijdstip aanbreekt dat je met goed fatsoen naar huis kunt. Gelukkig werd het me met name in de middag makkelijk gemaakt want ik had nog een paar vergaderingen waardoor ik de tijd toch nog redelijk door kon komen.

Thuis was er het nieuws dat Riet en haar Australische vriendin Pat hadden besloten om voor vanavond toch nog maar een afscheidsetentje te organiseren op de laatste avond dat we elkaar kunnen zien op de Filippijnen. Pat en Howard vertrekken eind van de maand voordat wij terug komen uit China, en hoewel we eigenlijk afgelopen zaterdag al afscheid hadden genomen vonden we dat we dat vanavond, omdat het echt de allerlaatste avond zou zijn, maar eens dunnetjes over moesten doen.

Het werd gezellig bij het Spaanse tapas restaurant "Barcino", en daarna nog gezelliger bij ons thuis waar we nog even een afzakkertje namen, of zoals Howard dat noemt een "roadie" (de Australische versie van "one for the road").

Toen het uiteindelijk moment van afscheid was aangebroken kregen zowel Riet als Pat het behoorlijk te kwaad en ik moet zeggen dat ik het ook even moeilijk had. We hebben afgesproken om contact te houden en er waren uitnodigingen over en weer, en hoewel dat doorgaans al gauw verwatert hebben we ons heilig voorgenomen dat deze keer niet te laten gebeuren want daarvoor zijn Pat en Howard te goeie vrienden geworden.

En morgen is het dan zover, dan gaan we op vakantie naar China. We gaan proberen jullie vanuit China ook op de hoogte te houden van ons wel en wee daar maar dat gaat via een andere website. Hier zul je de komende drie weken geen nieuwe berichten vinden maar in de tussentijd kunnen jullie als je erin geïnteresseerd bent onze reis door China volgen via de volgende link:

http://www.wvdk.nl/china

Als alles goed gaat zijn we over drie weken weer terug in Manila. Tot dan, azzewenetbelevemagge...



Website van Willem en Riet