Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Tradities...

Westerkim_02a


Al jarenlang probeer ik de traditie in ere te houden om minstens één keer per jaar twee reünies te organiseren. En ik moet zeggen, het lukt me eigenlijk vrijwel altijd om het voor elkaar te krijgen al is het qua planning natuurlijk wat lastiger om alles te regelen als Riet en ik zoals nu in het buitenland wonen.

Dat laatste zorgde dit jaar voor problemen voor de jaarlijkse reünie met mijn ouwe Shell collega's. Precies in de twee weken dat ik in Nederland ben deze zomer zijn ze allemaal op één na op vakantie, en daardoor hebben we voor het eerst sinds jaren besloten om het deze keer maar af te lasten. Erg jammer, maar dat kan gebeuren. Als je erover nadenkt is het eigenlijk al bijzonder dat we de afgelopen jaren eigenlijk nooit eerder tegen dit probleem zijn aangelopen.

Beter ging de reünie met mijn ouwe Katwijkse muziekmakkers. Iedereen was in het land en in de gelegenheid, een afspraak was snel gemaakt en vanavond was het zover. We spraken af op het terras van strandpaviljoen "De Westerkim" aan de Katwijkse Boulevard, iets wat zo langzamerhand voor deze reünie vast onderdeel van de traditie is geworden. Ik moest er nog wel even een fiets voor regelen want die heb ik in Nederland niet meer, maar dat bleek gelukkig geen probleem.

Traditiegetrouw haalde ik onderweg eerst Nico op, Gijs kwam gelijk met ons aan, terwijl Wessel binnen al op ons zat te wachten. Het was ontzettend leuk iedereen weer te zien want de laatste keer was inmiddels twee jaar geleden. Vorig jaar had namelijk mijn onverwacht vervelende kaakoperatie roet in het eten gegooid.

Op Gijs na bestelde iedereen het zo langzamerhand ook al traditionele menu, de slibtongetjes. Later op de avond zakken we normaal gesproken nog even door in cafe "De Albatros" maar dat bestaat helaas niet meer. Ervoor in de plaats is weliswaar op dezelfde plek een ander cafe geopend, maar dat is toch nooit hetzelfde. Gijs overtuigde ons om er toch maar heen te gaan voor een afzakkertje, en het viel zowaar niet helemaal tegen.

Jammer dat het Brand bier niet echt lekker viel na de Heineken tapjes van "De Westerkim" maar dat mocht de pret niet drukken...



Website van Willem en Riet