Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Nederlands bezoek

ATC_Elvis_at_Fridays_Small


Af en toe krijg ik wel eens een reactie op mijn website die niet van familie of vrienden is en zoals Harrie Jekkers dat zou zeggen, dat vinnik gèhnâg. Zo kreeg ik pas een mailtje van Dieuwke die mijn website had gevonden na wat speurwerk op het internet over het leven in Manila, want ze komt met haar man Klaas en hun kinderen vanuit Nederland hier wonen. We hebben wat emails uitgewisseld waarin ik wat hints en tips heb kunnen geven, die hopelijk goed van pas komen want ze komen ook hier in Ayala Alabang Village wonen.

Op dit moment zijn Klaas en Dieuwke hier om een eerste indruk te krijgen van de Filipijnen en om alvast wat dingen te regelen. Een mooie gelegenheid natuurlijk om wat af te spreken en dat hebben we dan ook gedaan. Ik heb ze vanmorgen opgehaald bij hun hotel voor een bakkie bij ons thuis. Het werd heel erg gezellig, we hebben zitten kletsen over het leven op de Filipijnen in het algemeen en hier in Alabang in het bijzonder, en daar kun je wel een uurtje of wat mee vullen.

Het bezoek leverde mij vooraf overigens nog een klein probleem op. Ik wilde namelijk een pot ouderwetse opschenk koffie zetten (niet iedereen houdt tenslotte van Senseo) maar in het koffiezetapparaat bleek nog een filter te zitten van de laatste keer dat Riet het had gebruikt, en dat was zo te zien al een week of wat geleden. Overbodig te zeggen dat het nog aanwezige filterzakje zwaar beschimmeld was en ik moest dus eerst het apparaat chemisch reinigen voordat ik er weer fatsoenlijk koffie mee kon zetten.

Ik heb mijn gasten 's middags ook nog even rondgeleid door het Alabang Town Center en daar kwamen we een bekende straatzanger tegen waarvan iedereen dacht dat die allang dood was...



Website van Willem en Riet