Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Tickets regelen

We hebben nu dan wel onze vakantie geregeld maar er zitten nog een paar kleine haken en ogen aan. Omdat we bij het Nederlandse reisbureau Fox hebben geboekt begint de reis uiteraard in Nederland maar niet voor ons. Wij reizen niet met het gezelschap mee vanuit Nederland maar sluiten ons in Jakarta bij de rest aan. We maken dus geen gebruik van de vliegreizen van Nederland naar Indonesië en terug, en dat leverde ons weliswaar een hele beste korting op, maar we moeten dan natuurlijk wel zelf tickets boeken op eigen kosten van Manila naar Jakarta en van Bali terug naar Manila.

Ik ben dus gaan speuren op het Internet om te zien of ik ergens voordelig kon boeken. Het probleem voor goedkope tickets was echter dat we niet vanaf hetzelfde vliegveld vertrekken als waar we aankomen, want dat betekent dat we geen normale retourvlucht kunnen boeken. Het leek er in eerste instantie op dat direct boeken bij Philippine Airlines de beste optie was maar voor alle zekerheid ben ik toch maar eens wat reisbureaus gaan mailen met de vraag om informatie.

Een van die reisbureaus was degene die altijd alle zakenreizen voor Shell regelt en daar kreeg ik gisteren al heel snel antwoord van. Het aanbod wat ik kreeg was exact dezelfde vluchten als die ik bij Philippine Airlines had gevonden maar dan de helft goedkoper! Het reisbureau was namelijk zo vriendelijk om voor onze tickets dezelfde korting te regelen als voor Shell want ik ben tenslotte ook Shell personeel. Ik had geen idee dat ze dat zouden doen maar het was te mooi om te laten lopen dus heb ik meteen geboekt. Nadat de betaling rond was had ik minder dan een dag na het eerste mailtje de E-tickets al binnen, en dat klinkt misschien in Nederland heel gewoon maar hier is dat beslist niet het geval.

Vanavond bij onze vrijdagavondborrel deelde ik mijn ervaringen met een paar collega’s en die vielen zowat van hun stoel van verbazing. Iets wat efficiënt verloopt? Hier, op de Filipijnen? Er gaan denk ik in de toekomst nog wel meer aanvragen naar dat reisbureau…



Website van Willem en Riet