Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Pixar tentoonstelling

Pixar_004a


Nog een laatste vakantie uitstapje vandaag met mijn zoons en schoondochter Chantal, we gingen een kijkje nemen bij de tentoonstelling in de Amsterdamse Expo over Pixar. Pixar is de Amerikaanse filmmaatschappij die animatie films maakt die iedereen vast en zeker kent. Wie heeft er nou nog nooit gehoord van "Toy Story", "Finding Nemo", "Wall-E" of "Cars"? En dat zijn nog maar een paar van de vele films die Pixar de afgelopen jaren heeft uitgebracht.

Het succes van Pixar zit met name in het 3D effect waardoor de animaties er bijna levensecht uit zien. Er worden ingewikkelde computertechnieken gebruikt om zaken als bewegingen, haar en kleding er zo natuurlijk mogelijk uit te laten zien, en de tentoonstelling liet zien hoe dat allemaal in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Erg interessant om te zien hoe zo'n film uiteindelijk gestalte krijgt vanaf de eerste schetsen tot aan het uiteindelijke resultaat. Er waren veel werkschetsen te zien, concept tekeningen, computer animaties en een anderhalf uur durende documentaire over de hele geschiedenis van Pixar. Wat al die mensen met kleuters nou precies van de tentoonstelling hadden verwacht weet ik niet, voor de grote mensen met een interesse in animatiefilms zoals wij was het in ieder geval een heel erg leuk uitje!

Na afloop kreeg ik nog wel even een vieze smaak in mijn mond toen ik in de naastgelegen parkeergarage af moest rekenen. Achttien euro voor drie uur parkeren! "
I amsterdam"? Nooit geweest en zal het niet worden ook…



Website van Willem en Riet