Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Belgisch bier

The_Castle_001


Gisteravond was er een plezierige verrassing. We hadden met een aantal collega’s al besloten uit eten te gaan en een van mijn collega’s in Manila had al gezegd dat er een heel erg goed restaurant was in Subic, met een Belgische eigenaar en heel erg goed eten. Weliswaar niet goedkoop maar blijkbaar heel erg de moeite waard.

We besloten dus het restaurant “The Castle” eens uit te proberen, en dat viel waarachtig niet tegen! Het zag er om te beginnen al keurig uit, als een goed restaurant in Nederland zou ik bijna zeggen, met obers die allemaal gekleed waren in schort en gilet. De menukaart was niet echt uitgebreid maar wat erop stond zager allemaal veelbelovend uit. En toen kwam het biermenu.

Ik wist niet wat ik zag, vier bladzijden vol met Belgische bieren, en de beste waren er allemaal: Westmalle, Rochefort, Grimbergen, Duval, zelfs mijn favoriete La Chouffe stond op de lijst. En dat aan de andere kant van de wereld, ver van de Benelux, in een afgelegen gehucht genaamd Subic! Het werd voor mij uiteindelijk na lang wikken en wegen toch maar een Rochefort 8, en ik heb me daarna bezig houden met de voorlichting over Belgisch bier aan mijn Filipijnse collega’s. En die zaten dus even alter aan de Hoegaarden en de Westmalle Triple, en het ging er nog in als koek ook. Ze moesten allemaal wel even slikken toen ze de prijzen zagen want 250 pesos voor een biertje is hier niet bepaald goedkoop.

Maar het was net als met het ook al erg prijzige eten, als het lekker is mag het wat kosten. En bovendien betaalde de baas...



Website van Willem en Riet