Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Mona Lisa

Mona Lisa


Alabang is een groeiende wijk, en dat merk je onder andere aan de uitbreiding van horeca gelegenheden. Sinds ik hier anderhalf jaar geleden voor het eerst kwam is het aantal grote hotels al uitgebreid van twee naar drie (wat opmerkelijk is want wat komt hier nou aan toeristen) en er komen steeds meer restaurants.

Wij gaan als we uit eten gaan meestal naar het Alabang Town Center (ATC) omdat dat maar een klein kwartiertje lopen is vanaf ons huis. Op zich hebben we daar keus zat want er wordt daar op dit moment flink uitgebreid en het aantal eetgelegenheden is als gevolg daarvan behoorlijk toegenomen. De nieuwe restaurants hebben trouwens allemaal een “buitenlandse” keuken: een Spaans tapas restaurant, een Amerikaanse burgertent (nee, geen McDonalds of Burger King maar een Johnny Rocket), een Chinees, een Vietnamees, een Japanner en er is zelfs een Perzisch restaurant op komst.

De echte Filippijnse eetgelegenheden komen er een beetje bekaaid af maar de Filippijnen staan dan ook niet bekend om hun verfijnde keuken, in tegenstelling tot de rest van Zuid-Oost Azië. Internationaal gezien hadden we echter al een ruime keus want er waren al een Italiaan, een Griek, een Mediterraan (wat dat ook moge zijn), steak restaurants waaronder onze favoriet “Outback”, een Koreaan, een Japanner en diverse tenten voor pizza’s en spareribs. En dan heb ik het alleen nog maar over het ATC zelf want er omheen zit ook nog van alles. Nee, van honger hoef je hier niet om te komen.

Wij houden het ondanks de ruime toch vaak bij dezelfde restaurants omdat we weten dat het er gezellig is en het eten goed. Alleen wat Italiaan betreft lijken we nu toch van ons geloof te gaan vallen. Onze vaste Italiaan in het ATC, “Italianni’s”, heeft pas flink minpunten gescoord bij Riet omdat er nu buiten op het terras niet meer gerookt mag worden. Ja, en dan kunnen we net zo goed naar het iets verderop gelegen restaurant “Mona Lisa” gaan.

Dat hebben we vanavond dan ook gedaan en het is net als de vorige keren dat we er geweest zijn weer heel goed bevallen. Ik denk dat “Italianni’s” ons minder gaat zien dan ze gewend waren...



Website van Willem en Riet