Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Riet sport!

Het moet niet gekker worden zou ik bijna zeggen want er is vandaag iets buitengewoons gebeurd: Riet is vanmorgen lid geworden van de sportschool en heeft haar eerste les er inmiddels op zitten.

Ik maak er wel een beetje een geintje van maar aangezien ik weet wat een bloedhekel Riet heeft aan bewegen in het algemeen en sportscholen in het bijzonder had ik nooit verwacht dat ze het door zou zetten. Ze heeft het er namelijk al wel een tijdje over maar ik had toch echt zoiets van eerst zien dan geloven. Wat wel heeft geholpen is dat een van haar vriendinnen die al een tijdje lid is en zich al weken niet meer in de sportschool had laten zien dringend om een maatje verlegen zat om mee te gaan.

Goed, het is voorlopig voor een maand maar Riet heeft ook gelijk een personal trainer genomen voor tien lessen. En zoals ik zelf al heb gemerkt, dat is wel degelijk een stimulans want je kunt dan niet je gemak ervan nemen. Ik ben benieuwd of ze het vol gaat houden. Leuk vinden is een ander verhaal want ik ga nu zelf inmiddels een jaar trouw drie keer in de week en ik heb allang geconcludeerd dat die verhalen dat je het vanzelf leuk gaat vinden ( door de ”adrenaline-kick” ) volslagen onzin zijn.

Verder was vandaag een dag met een hele nare verrassing. Ik kreeg namelijk een email van mijn baas of ik maar even snel een vorstelijk bedrag wilde terugstorten; er is namelijk over 2010 teveel aan heffingen voor mij betaald aangezien we in dat jaar naar Maleisië zijn verhuisd. Het teveel betaalde bedrag heb ik via de belasting teruggestort gekregen maar mijn baas wil nu dat geld graag terug. Dat is weliswaar redelijk maar het is altijd lastig om van eenmaal gekregen geld weer afstand te doen, zelfs als het onterecht verkregen was. Ja, zo Hollands ben ik blijkbaar nog steeds…



Website van Willem en Riet