Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Vakantie

Nee, het duurt nog even maar we zijn al druk bezig met de voorbereidingen voor de vakantie. Sterker nog, we hebben inmiddels al geboekt voor een paar weken terug naar Nederland in augustus. Daar heb ik een week of wat geleden al over geschreven want we proberen altijd zo vroeg mogelijk te boeken omdat dat nogal wat in de prijs kan schelen. We zijn dus met de feestweek in Rijnsburg en daar hebben we allebei best wel zin in.

Het duurt alleen nog ruim zes weken voor het zover is en dat vinden we toch wel wat lang. Vandaar dat we op dit moment bezig zijn met nog gauw een weekendje weg tussendoor. We gaan als alles goed gaat over twee en een halve week een lang weekend naar het eiland Bohol, gelegen op ongeveer twee uur vliegen van Manila net ten noorden van Mindanao. We wachten in feite alleen nog op de laatste bevestiging van het reisbureau.

Bohol is me aangeraden door mijn maatje Fairuz die er al een paar keer is geweest om te duiken. Ik wil als alles meezit daar ook een duikcursus gaan doen, een vriendin hier kent daar een duikinstructrice en die gaat dat voor me regelen zo gauw ik groen licht heb van het reisbureau. Riet ziet het niet zo zitten maar die zal zich desondanks wel vermaken daar. Bohol is namelijk net zo’n bounty eiland als Boracay, alleen iets minder toeristisch.

Hopelijk komt alles rond want ik ben wel toe aan een uitje...



Website van Willem en Riet