Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Uitzicht vanaf Asean Star

Asean_Star_View_01a


Het was vandaag heel erg rustig vandaag op kantoor want we waren maar met zijn drieën. De rest van het team zat ergens in de buurt van de luchthaven Clark’s in een hotel voor een Teambuilding bijeenkomst. Uiteraard was ik daarvoor ook uitgenodigd maar ten eerste heb ik morgen een afspraak bij de tandarts om mijn kronen te laten plaatsen en ten tweede voel ik me niet echt in een teambuilding stemming na alles wat er de afgelopen weken is gebeurd. Met name de dubieuze rol van Personeelszaken zit me nog steeds behoorlijk dwars, tot op vandaag heb ik dus nog steeds niks van die lui gehoord over een eventuele compensatie.

Omdat het rustig was op kantoor heb ik een paar minuutjes van de gelegenheid gebruikt om snel even wat plaatjes te schieten vanuit het raam van het kantoor van onze baas die zonder meer het mooiste uitzicht heeft van ons allemaal. Dat leverde na wat plakken op de computer het bovenstaande plaatje op. De kwaliteit is niet echt geweldig maar dat komt omdat ik mijn iPhone als camera heb gebruikt, die natuurlijk niet kan tippen aan de kwaliteit van mijn Canon camera.

Rechts op de voorgrond, het zandkleurige gebouw, is het Vivére Hotel waar we de eerste maand dat we hier waren verbleven in afwachting van een huis. Helemaal links aan de horizon zie je nog net de skyline van het centrum van Manila, wat dus een aardig eindje hier vandaan is. De weg links midden op de foto is Zapote Road, een ontzettend drukke verkeersweg die vroeger de hoofdweg was naar het centrum van Manila.

Vanaf het midden naar rechts zie je Laguna Bay, een enorm groot meer waarvan ik toen ik voor het eerst in Manila was dacht dat het de Baai van Manila was. Niet dus, de Baai ligt ten opzichte van de foto helemaal naar links en dat betekent dus dat het deel van Metro Manila waar wij wonen op een strook land ligt tussen de Baai en het meer in.

Waar wij wonen is overigens ook niet zichtbaar op de foto, dat ligt links ten opzichte van de foto.



Website van Willem en Riet