Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Koffieochtend

Hebben we gisteren gemeld dat ons logeerbed is gearriveerd, hebben de eerste bezoekers zich al aangemeld: in maart komen Robin en Chantal twee weken naar ons toe. Helemaal onverwacht is dat niet want ze hadden al aangegeven dat ze graag die tijd naar de Filippijnen wilden komen maar dat moest natuurlijk allemaal nog wel even geregeld worden. Vakantie van het werk bleek gelukkig geen probleem en vandaag zijn de vluchten geboekt dus in principe is alles al rond. We zijn benieuwd hoe ze het hier gaan vinden.

Riet is vandaag voor het eerst naar de koffieochtend voor de vrouwen geweest die georganiseerd werd bij een van de dames hier in de Village. Ze is daar gelijk lid geworden van de Alabang Ladies International Group (ALIG) en heeft zich ook opgegeven voor vrijwilligerswerk.

Naast vrouwen uit alle hoeken van de wereld, onder andere uit Duitsland, Finland, Barbados en Amerika, heeft ze een Nederlandse leren kennen die hier al 50 jaar woont. Die had met haar man na diens pensionering twee jaar in Nederland gewoond maar toen waren ze het zat en zijn rap weer hier naar toe verhuisd...



Website van Willem en Riet