Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Bericht uit de krant

Er is ongeveer vier weken geleden een dodelijk ongeluk gebeurd op het eiland Cebu met een vierenvijftig-jarige Nederlander als slachtoffer. De man, die overigens op Cebu woonde, kwam met zijn motorfiets in botsing met een cementwagen. Hij kwam daarbij onder de vrachtwagen terecht, werd overreden en was bij aankomst in het ziekenhuis al aan zijn verwondingen overleden.

Het bericht stond vrijwel exact zoals ik het hierboven schrijf in de Nederlandse kranten, en dat is ook hoe dit soort berichten normaal gesproken altijd in onze kranten komt, klinisch en alleen de feiten. Maar dit soort berichten wordt in de Filipijnse kranten heel anders weergegeven, want daarin worden niet alleen de kale feiten genoemd maar alle betrokkenen staan er ook met naam en toenaam in, soms zelfs met adres en telefoonnummer.

Om te laten zien hoe zoiets eruit ziet in de Filipijnse kranten is hier een vertaling van het bericht over hetzelfde ongeval, ik heb alleen de namen eruit gehaald en de kentekenplaat gegevens veranderd. Waar in het bericht dus staat "" stond in het echte bericht gewoon zijn volledige naam, net als bij "" en "":

Krantenbericht



Website van Willem en Riet