Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Bouwput

Bouwput


Vlak voor de deur van ons appartement in Kuala Lumpur was maandenlang een bouwplaats waarvan we ons voortdurend afvroegen wat ze in vredesnaam aan het bouwen waren, en ik heb op mijn website toen ook regelmatig foto’s geplaatst van de vorderingen.

Net als in Kuala Lumpur wordt er hier in Manila en dan met name in onze ″buurt″ Alabang heel veel gebouwd. Op zich is dat een goed teken want het betekent voor de Filipino’s werkgelegenheid en wat er ook gebouwd wordt, het levert als het klaar is ook banen op. In het Alabang Town Center zijn verscheidene bouwputten, aan de overkant in Molito ook en rond ons kantoor zijn ook de nodige projecten gaande.

Vlak achter ons kantoorpand was tot voor kort een strook groen met de nodige bomen maar het groen is omgetoverd tot bruin. De bomen zijn gerooid, de grond omgeploegd en de kleur van het terrein wordt nu bepaald door modder. Er gaat gebouwd worden, en op verscheidene borden rond het terrein is te zien dat er woontorens met appartementen komen te staan. We hebben zelfs al folders in handen gedrukt gekregen waarin die toekomstige appartementen te koop worden aangeboden.

Tot nu toe is de enige activiteit van belang nog het bouwrijp maken van het terrein. En op een bouwplaats worden natuurlijk onderkomens neergezet voor de bouwvakkers. Hoe de bouwketen er op de Filipijnen uitzien kun je zien op de foto…



Website van Willem en Riet