Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Wegdek info

Commerce_Avenue_11-2014

Een week of wat geleden schreef ik al dat er wegwerkzaamheden plaatsvonden op Commerce Avenue, de verkeersweg die de Village verbindt met Filinvest waar ons kantoor staat. Het grootste deel van die werkzaamheden scheen toen al te bestaan uit het wegschrapen van de toplaag van het wegdek en niet zozeer de reparatie van de opengewerkte stukken.

Ik dacht dat er hier en daar al begonnen was met reparatiewerkzaamheden omdat we regelmatig last hadden van niet beschikbare rijbanen als er weer een heel stel mannekes rond een enorm gat bezig waren. Ik denk nu echter dat ik het mis had en dat het een niks met het ander te maken heeft. Die diepe gaten waarin gewerkt werd waren blijkbaar voor werk aan riolering, waterleiding of kabels, want die gaten zijn weer dicht maar aan de rest van het wegdek is nog steeds niks gedaan.

Sterker nog, er wordt steeds meer wegdek weggeschrapt zonder dat er ook maar iets van reparatiewerk te bekennen is. De eerste kilometer van Commerce Avenue, gerekend vanaf ons kantoor, begint nu een hachelijk stukje weg te worden want het is wachten tot er een van die zwalkende motorfietsers op zijn muil gaat over het onregelmatige wegdek en onder een auto terecht komt.

Niet dat het veel uitmaakt denk ik want hier leven ze volgens mij nog steeds volgens het oude militaire trainingsprincipe. In vredestijd mag twee procent sneuvelen...


Website van Willem en Riet