Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Nog even over de Quiz Night...

Zoals ik al heb verteld is de Quiz Night in de Union Jack Tavern sinds een paar weken in ere hersteld, met de oude Quizmaster, en daar zijn we heel content mee. We hebben weer een leuk team met twee collega’s van mij en hun vrouwen en we hebben al weer een tweede en een derde prijs in de wacht gesleept.

We hebben nog steeds af en toe wat moeite met de vragen. Gisteravond was een categorie bijvoorbeeld “Geschiedenis”, maar wie weet er nou hoe de Noorse hoofdstad Oslo heette in 1624? Of hoe Tokio heette voordat een of andere dynastie aan de macht kwam die de naam veranderde in Tokio? We zijn er inmiddels wel achter waar die vragen vandaan komen, want het blijkt dat onze Quizmaster samen met zijn assistent in Makati iedere week een Quiz Night organiseren voor professionals. Ik wist niet eens dat dat bestond maar blijkbaar zijn er dus mensen die Quiz Night doen voor hun levensonderhoud en er zijn zelfs wereldkampioenschappen. En het zal geen verbazing wekken dat de vragen die daar gesteld worden van een heel ander kaliber zijn dan op een gewone doordeweekse kroegavond, alleen krijgen wij dus blijkbaar af en toe zo’n „professionals” vraag voorgeschoteld.

Maar ondanks de soms heel erg lastige vragen hebben we altijd heel veel lol onder elkaar. Zo was een van de geschiedenisvragen gisteren “Wat hielden de oude Romeinen vast als ze ergens een eed op zwoeren?”. Ik zei dus meteen “Hun ballen!”, waarop mijn teamgenoten in lachen uitbarstten. Toen we de antwoorden kregen keken ze me verbaasd aan want dat was dus inderdaad het goeie antwoord (uiteraard, want ik wist dat gewoon). Maar het leverde ons geen punt op want wat bleek, mijn teamgenoot die onze antwoorden noteerde had mijn antwoord niet eens opgeschreven. Kijkt-ie me stom aan en zegt, “Hoe moest ik nou weten dat dat serieus was?”….



Website van Willem en Riet