Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Bizarre zondag

Graziano_Pelle


Zo’n bizarre dag als vandaag maken we niet vaak mee op de Filippijnen al schijnt het voor januari niet ongewoon te zijn. Vanmorgen werd ik wakker van het gieren van de wind en het bleek dat het behoorlijk onstuimig was buiten. Wel droog, maar een lucht vol met grijze wolken en geen zon, en dat met die wind vormde een sfeertje  zoals we dat in Nederland goed kennen. Ook de temperatuur was ongewoon laag voor hier, een graad of vierentwintig.

Dit soort weer houdt gelukkig nooit lang stand en in de loop van de ochtend klaarde het op, al bleef het ongewoon fris en hadden we op geregelde tijden van die rare windvlagen. Regenen heeft het dus nog steeds niet gedaan, en in plaats daarvan hebben we dus maar gesproeid vandaag want er is ook geen regen in zicht voor de komende dagen.

Vanavond was er weer een plezierige verrassing op de tv, ESPN zond live de wedstrijd van Fc Utrecht tegen Feyenoord uit dus daar ben ik even voor gaan zitten. De wedstrijd begon in Nederland om half drie en dat was bij ons dus om half tien ’s avonds. Het werd dus eigenlijk wat later dan normaal als ik de volgende dag moet werken maar het was ruimschoots de moeite waard met een mooie overwinning voor Feyenoord en een weergaloos doelpunt van Graziano Pellè.

Mijn vader zou ook genoten hebben van het voetbal maar helaas, dit is al de vierde keer dat we zijn verjaardag niet meer kunnen vieren...



Website van Willem en Riet