Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Quiz Night in ere hersteld

Sinds vier weken gaan we weer naar de Quiz Night in de Union Jack Tavern op woensdagavond. Bijna een jaar geleden zijn we ermee gekapt toen er een nieuwe quizmaster kwam die er een zootje van maakte. Idiote vragen en veelvuldige technische problemen zorgden er binnen een paar maanden voor dat de belangstelling zodanig terugliep dat de hele Quiz Night een zachte dood stierf.

Tot vijf weken geleden de Quiz Night plotseling in ere werd hersteld, met de oude quizmaster. En als ik zeg „oude” dan bedoel ik dat letterlijk en figuurlijk want hij is zesenzeventig jaar oud. Hij was overigens met de quiz gestopt omdat hij een baan had aangenomen als hotel manager in een resort ergens in Subic, maar blijkbaar is hij dus weer terug.

We zijn gelijk toen we hoorden dat hij terug was weer aangeschoven maar tot nu toe met wisselend succes. De eerste keer waren de vragen afgrijselijk moeilijk en we bakten er dan ook weinig van. De tweede keer werden we tweede, vorige week derde, maar vanavond was het weer helemaal niks. De vragen waren weer van een kaliber dat ze voor normale stervelingen nauwelijks te bevatten waren. Ik bedoel, hoeveel mensen weten nou de antwoorden op vragen of Oscars uitgereikt voor films in een andere taal dan Engels? En wat ik helemaal niet kon uitstaan, een vraag over muziekfragmenten waarbij ik niet één antwoord wist!

Laatste waren we niet maar tweede van onderen bij tien deelnemende teams is nou niet echt een toppositie. Volgende week proberen we het opnieuw...



Website van Willem en Riet