Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Zowaar positief in het nieuws

El_Nido_Miniloc_2013_12_03_0042-0043

Er stond voor de verandering eens wat positiefs in de Nederlandse kranten over de Filipijnen. In de reisrubrieken werd aandacht geschonken aan de “beste” eilanden ter wereld. Nou weet ik niet precies wat ze met “beste” bedoelen, maar ik neem aan dat het gaat om de eilanden die het best uit de bus komen als vakantiebestemming.

 
Op de eerste plaats staat het Filipijnse eiland Palawan. Het wordt omschreven als “Een eiland omringd door kristalhelder water, met schitterende stranden en een van de nieuwste natuurwonderen ter wereld.” Kijk, dat zijn nog eens berichten, al moet er bij worden gezegd dat de lijst was samengesteld door lezers van het luxe reistijdschrift “Conde Nast Traveler”.

Als bijzonderheden werden verder nog genoemd de langste ondergrondse rivier van Azië, de “Puerto Princessa”, die overigens uitgeroepen is tot een van ’s werelds beste natuurwonderen (weer dat “beste”...) en het Tubbataha Reef National Marine Park wat fantastische mogelijkheden biedt om te duiken of te snorkelen.
Wij zijn vorig jaar op Palawan geweest en kunnen alleen maar beamen dat name de natuur daar een overweldigende indruk maakt. En de resorts daar zijn trouwens ook nog eens geweldig mooi.
 
En dan was er ook nog goed nieuws voor de nationale luchthaven NAIA. Nee, die staat nog steeds in de Top Tien van slechtste vliegvelden ter wereld maar niet meer op de eerste plek. In de nieuwe lijst, die beoordeelt naar comfort, faciliteiten, netheid en service is NAIA gezakt naar de vierde plaats.
 
En technisch gesproken mag je dat een verbetering noemen, ja toch?


Website van Willem en Riet