Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Geen jetlag, toch jetlag...

Drop_uit_Nederland


Riet dacht de afgelopen dagen dat ze er redelijk doorheen geslipt was voor wat betreft de jetlag. Ze dacht dat ze alles redelijk onder controle had maar er is nou eenmaal niet zoiets als een medicijn of methode waarmee je jetlag kunt bestrijden en dat bleek ook nu wel weer.

Had ze de eerste twee dagen vrijwel geen last, vannacht heeft ze vrijwel niet geslapen nadat ze om een uur of een na amper een uur slaap wakker werd en ook klaarwakker was. Tegen de ochtend viel ze pas weer in slaap en vandaag was ze de hele dag flink gammel. Rond het middaguur besloot ze "even een dutje" te gaan doen maar ze werd pas tegen half vier weer wakker en ze was nog steeds niet echt uitgeslapen.

Er zijn nog steeds mensen die beweren dat je aan jetlag went, nou geloof het maar niet want het is gewoon niet zo. Je lichaam moet gewoon aanpassen aan een dag en nacht ritme wat in ons geval zeven uur is verschoven en dat kost gewoon een paar dagen. Soms vervelend als je midden in de nacht wakker wordt en niet meer kan slapen maar je moet er gewoon even doorheen.

Vroeger hadden mensen er geen last van als ze van Nederland naar het Verre Oosten reisden, zoals bijvoorbeeld naar Indonesië. Maar ja, wat heb je nou liever, een vliegreis van minder dan een dag en een paar dagen een beetje onregelmatig slapen zoals tegenwoordig, of een zeereis van toentertijd twee tot drie maanden.

Riet heeft trouwens van alles meegebracht om de voorraden weer aan te vullen, zoals Senseo koffiepads en stroopwafels. Met de stroopwafels heb ik al weer wat collega's heel gelukkig gemaakt want die zijn er verzot op. Voor mij waren er een paar cadeautjes voor mijn verjaardag waaronder een heerlijke zak drop.

En als ik zo kijk naar het tempo waarin die zak drop leegraakt betreur ik stiekem het feit dat ik in gemeenschap van goederen ben getrouwd...



Website van Willem en Riet