Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Bezoek, geen bezoek...

Mijn ouwe makker Karel heeft de afgelopen maand op de Filippijnen doorgebracht om zijn nieuwe Filippijnse vriendin te bezoeken, en na wat met haar te hebben rondgereisd zou hij vandaag samen met haar terug komen voor een paar dagen Manila samen voordat hij terug reist naar Nederland. Riet en ik hadden aangeboden om dan bij ons te komen logeren voor die paar dagen en dat leek Karel een prima idee.
 
Afgelopen zondag kreeg ik een berichtje via Facebook waarin Karel vroeg om ons adres zodat hij wist waar hij de taxichauffeur naar toe kon laten rijden. Dat leek me wel vrij essentieel, dus ik gaf antwoord met de gevraagde informatie en verwachtte eigenlijk dat de zaak daarmee in orde zou zijn.
 
Karel en zijn vriendin zouden om zes uur vanmiddag op de luchthaven NAIA aankomen en ik was niet weinig verbaasd toen ik alweer via Facebook aan het eind van de middag een berichtje zag van Karel met alweer de vraag om ons adres, en deze keer ook om mijn telefoonnummer. Hij had zelf geen telefoon meer zei hij ook nog en ik herinnerde me inderdaad een eerder bericht op Facebook waarin hij zei dat hij die ergens in de Zuid-Chinese Zee had laten vallen.
 
Riet had overigens eenzelfde bericht van hem gehad, maar ook via Facebook en dat beloofde dus niet veel goeds. Want hoe zou hij die berichten gaan lezen zonder Smartphone? Hij zou dan toch een pc moeten zien te vinden, en zonder telefoon zou de communicatie helemaal lastig zijn want nu konden we niet bellen of texten. Het zag er naar uit dat dit niet helemaal goed zou gaan.
 
En dat ging het ook niet. Riet en ik hebben tot acht uur vanavond gewacht en zijn toen maar een eitje gaan bakken. We waren van plan geweest om met onze gasten uit eten te gaan maar dat ging dus niet door. We hadden al geen zin meer om de deur nog uit te gaan en bovendien was er de kans dat ons bezoek alsnog op de stoep zou staan.
 
Maar dat gebeurde niet, Karel en vriendin kwamen niet opdagen. We hebben ook geen idee waar ze uithangen want ondanks dat we de hele avond Facebook in de gaten hebben gehouden kwam er geen bericht. En hiermee is bewezen dat Facebook misschien wel goed is om je hele hebben en houden op het internet te plaatsen maar dat het in feite een waardeloos communicatiemiddel is!
 
Of is er soms nog een vliegtuig op onverklaarbare wijze verdwenen, tussen Palawan en Manila?


Website van Willem en Riet