Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Tagaytay

Tagaytay_0017a

En nog een vrije dag als bonusje aan het begin van de week, dankzij de viering van Chinees Nieuwjaar! Vandaag hebben we een kijkje genomen bij het Taal meer, vlakbij het plaatsje Tagaytay wat ligt op zo’n veertig kilometer zuidelijk van waar wij wonen.

Het Taal meer is een vulkanisch meer met daarin een nog actieve vulkaan. Deze vulkaan laat nog steeds af en toe van zich horen maar op dit moment is de krater gevuld met water. Dat geeft dus een heel merkwaardig effect want nu ligt er dus een meer in een meer, Op de foto boven kun je de vulkaan zien aan de rechterkant, net bij de rand van het dak van het gebouwtje op de foto.

Tagaytay is een hele populaire bestemming, niet alleen bij de toeristen maar ook bij de Filippino’s en die waren vandaag dan ook massaal in de auto gestapt voor een ritje naar het Taal meer. Het was een groot deel van de rit dus stapvoets file rijden op zowel de heen als de terugreis, en het was op de terrasjes vanwege het prachtige weer ook behoorlijk druk.

Ik heb wat foto’s geplaatst van het Taal meer en van onderweg, dan kunnen jullie een beetje een indruk krijgen van een dagje uit op de Filippijnen.



Website van Willem en Riet