Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Project ontwikkeling

Panorama_Asian_Star_Small


Even ter opfrissing van jullie geheugen, Manila is eigenlijk niet één grote stad maar bestaat uit zestien steden die samen Metro Manila vormen. Die steden zijn ook weer opgedeeld in wijken en die heten Barangays. De stad waarin wij wonen heet Muntinlupa en de wijk waarin wij wonen ligt in de Barangay die Alabang heet.

 
Tot zover is het wel te volgen, nietwaar? Nou, het wordt nu wat ingewikkelder; ons kantoor ligt maar een paar minuten met de auto van ons huis, en het gebied waar dat is gevestigd is heet Filinvest City. Door dat “City” zou je kunnen denken dat het hier om een stad gaat maar dat is niet zo, het is gewoon de naam van een gebied wat gekocht is door een projectontwikkelaar genaamd Filinvest die hier een project aan het opzetten is met kantoorgebouwen en appartementencomplexen.
 
De ontwikkeling van dit gebied gaat ontzettend hard. In de bijna twee jaar dat wij hier nu zitten zien we langzaamaan het grote winkelcentrum Alabang Town Center (wat recht tegenover onze Village ligt) naar Filinvest City toe groeien. Er worden nieuwe hotels gebouwd (al snapt niemand waarom want er komen hier geen toeristen), kantoorgebouwen en veel hoge gebouwen met appartementen. Wie hier allemaal moeten komen wonen is me een raadsel want er zullen zich toch heel wat bedrijven moeten vestigen om al die appartementen vol te krijgen.
 
Toch heeft deze wijk een groot voordeel boven andere stadswijken die in ontwikkeling zijn, namelijk de gunstige ligging en het vele groen. Die gunstige ligging is met name te danken aan de nieuwe Skyway, de verhoogde tolweg die je rechtstreeks van hier naar de luchthaven en het centrum van de stad brengt.
 
Rondom ons kantoor stikt het op dit moment van de bouwputten, en er komen er nog meer. Jammer, want dat betekent vast en zeker dat het hier over een paar jaar veel drukker en lang zo groen niet meer zal zijn...



Website van Willem en Riet