Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Hoogtepunt en dieptepunt...

Interview_Ans


En de dag begon nog wel zo mooi, met op Facebook vele berichten over Riet en Ans op TV West. De pagina van de website van Omroep West werd doorgegeven en zelfs opnamen van de uitzending stonden er. Prachtig om te zien hoe de vrienden van Riet in Rijnsburg de actie op touw hebben gezet om de ALIG vrouwen te steunen in hun prachtige werk.

Op mijn werk aangekomen kon ik het niet nalaten om een paar collega’s de links van Omroep West door te geven, en hoewel alles uiteraard in het Nederlands is en voor hun dus onbegrijpelijk snapte iedereen de strekking van het verhaal. Ik kreeg dan ook van diverse kanten dankzeggingen om door te geven aan de mensen in Rijnsburg. Dus voor iedereen in Rijnsburg die dit leest, de mensen hier zijn ongelofelijk dankbaar voor wat jullie doen, en sommigen werden letterlijk tot tranen geroerd toen ze hoorden van jullie spontane actie.

Ja, en toen was daar vanavond de Quiz Night. Twee weken geleden waren we nog de winnaars, maar toen hadden we een sterker team dan gisteravond want we moesten het vandaag met zijn drieën doen, Riet, ikzelf en mijn collega Derek. Vorige week werden we nog vierde, mede dankzij Anne, de vrouw van Derek, maar die was er vandaag niet omdat ze in Hong Kong zit voor een paar dagen.

De eerste serie vragen, met als onderwerp zoals altijd “Algemene Kennis”, beloofde niet veel goeds want we wisten er maar twee van de tien. De vraag erna, zo wisten we van tevoren al, zou geen hoogvlieger worden. Als het onderwerp “Literatuur en Drama” is dan is bij dit onderwerp het drama vrijwel altijd onze scorekaart. En jawel, drie uit tien. Daarna hadden we afwisselde resultaten variërend van “wel aardig” tot “uitermate bedroevend”, met als klapper natuurlijk de laatste vraag over "Musicals en Opera’s", nog een van onze favoriete onderwerpen. Hoe erg het vandaag het gesteld was wordt het beste geïllustreerd door de vraag over Science Fiction; er verscheen een foto van de "Millenium Falcon" uit "Star Wars" met de vraag welk ruimteschip dit was, en ik kon er met geen mogelijkheid op komen.

Misschien overbodig ter zeggen maar we bereikten wat de Quiz Night betreft vanavond een absoluut dieptepunt. We werden voor het eerst sinds we meedoen laatste...



Website van Willem en Riet