Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Vlakschuurmachines...

Wat is dat toch met Nederlanders en vlakschuurmachines? In die twee weken dat we nu thuis zijn in Rijnsburg horen we met grote regelmaat het snerpende geluid bij een van onze buren van een vlakschuurmachine. En dat begint soms al om acht uur 's ochtends, en dat is niet echt prettig voor vakantiegangers zoals wij die dan nog liggen te slapen.

Het is overigens geen probleem van de laatste weken want zolang we hier wonen (en dat is inmiddels al zo'n zevenentwintig jaar) wordt het zomerse in de tuin zitten regelmatig vergald door pokkenherrie van doe-het-zelvende buren. En met name de vlakschuurmachine is blijkbaar een populair attribuut wanneer ze zelf hun huis weer eens gaan schilderen.

En het grappige is dat onze ouwe buurman Cock, die een schildersbedrijf heeft en dus wel enig gezag heeft op dat gebied, altijd zei dat schilders nooit een vlakschuurmachine gebruiken maar ouderwets met de hand schuren omdat dat veel beter is. Volgens mijn ouwe buurman is een vlakschuurmachine helemaal niet bedoeld voor het voorschuren als je over verf wilt gaan verven maar voor het glad schuren van ruwe oppervlakken.

Helaas is die boodschap niet aan onze klussende buren besteed. Zo gauw de zon tevoorschijn komt klinkt ook gelijk ergens het gesnerp van een vlakschuurmachine. Iemand nog een bakkie koffie, lekker gezellig in de tuin?



Website van Willem en Riet