Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Robin en Chantal weer vertrokken

Vertrek_Robin_en_Chantal_0004a


De vakantie van Robin en Chantal zat er vandaag al weer op. Vanavond hebben Riet en ik ze naar de luchthaven gebracht voor het eerste deel van hun terugreis, de vlucht naar Dubai die om even na middernacht zal vertrekken.

Dankzij het late tijdstip van die vlucht hadden ze vandaag nog de hele dag om in Manila door te brengen en er was zelfs vanavond nog ruim de tijd om nog een laatste keer uit eten te gaan.

Gisteren heeft Riet ze meegenomen voor een bezoek aan de Wet Market, een echte Filippijnse markt waar het armere deel van de bevolking zijn inkopen doet. Het is een kleurrijk maar ook niet al te fraai geurend spektakel wat je eigenlijk gewoon gezien moet hebben. Chantal wilde er graag foto's maken en vroeg zich af of de mensen er daar geen aanstoot aan zouden nemen. We stelden haar gerust en beloofden dat het eerder het tegendeel zou zijn.

En dat bleek ook wel want het gezelschap kreeg zelfs regelmatig aanwijzingen van de lokale bevolking over wat en vooral wie er op de foto moesten, en de aangewezen objecten gingen er allemaal eens goed voor staan. Het leverde de nodige mooie en vooral kleurrijke plaatjes op die Chantal binnenkort beslist op haar website zal plaatsen.

Vandaag was er een laatste bezoek aan Greenhills want er moesten nog een paar "echte" merktassen gescoord worden. Chantal vond Greenhills helemaal geweldig, Robin had het wat gauwer bekeken als ik het zo hoorde. Vanavond sloten we de vakantie in stijl af bij de plaatselijke Chinees.

Om even voor negenen gingen we dan toch maar richting de luchthaven waar we na iets meer dan een half uur later al aankwamen. Het was onderweg ontzettend rustig omdat de avondspits al voorbij was, nog een niet onbelangrijk voordeel van die late vlucht. Na het afscheid waren Riet en ik dan ook met een half uur al weer thuis.

Voor Robin en Chantal gaat dat een paar uurtjes langer duren, die komen als alles goed gaat morgenmiddag pas rond half twee plaatselijke tijd aan op Schiphol na een hopelijk fijne vakantie.



Website van Willem en Riet