Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Je gelooft het niet...

... maar het is toch waar. We hebben alweer problemen met het visum van Riet, precies dezelfde als twee jaar geleden toen we onze hele vakantie naar Indonesië moesten afzeggen.

We zitten al sinds begin januari toen we terug zijn gekomen uit Nederland weer in de molen om onze visa te laten verlengen want die zouden op 25 februari verlopen. Vorige week toen we op Boracay zaten kreeg ik wel een berichtje van het bureau wat die visa verlenging afhandelt om contact op te nemen maar dat ging toen een beetje moeilijk. Dat heb ik vanmorgen gelijk gedaan en ik kreeg te horen dat Riet en ik onze paspoorten moesten inleveren om het nieuwe klaarliggende visum erin te laten stempelen.

Nou is dat voor mij geen probleem maar na wat we twee jaar geleden hebben meegemaakt toen Riet haar paspoort niet op tijd terug kreeg en het feit dat Riet aanstaande vrijdag met Ans en Joëlle naar Nederland vertrekt heb ik het bureau verteld dat ze mijn paspoort konden krijgen maar dat van Riet niet. Ik heb gewoon gezegd dat dat niet beschikbaar was.

Maart nadat mijn paspoort en alle formulieren waren opgehaald kreeg ik bericht dat het beslist nodig was dat Riet's paspoort toch ook op tafel kwam want anders komt ze aanstaande vrijdag het land niet uit. Het probleem is namelijk dat het vorige visum vorige week is verlopen en dat het nieuwe visum al geregistreerd staat maar nog niet in het paspoort zit, en ook de nieuwe bijbehorende kaart met persoonsgegevens heeft ze nog niet. Het directe gevolg zou zijn dat ze vrijdag bij de paspoortcontrole teruggestuurd zou worden.

We zitten dus in vrijwel exact dezelfde situatie als twee jaar geleden, een geboekte reis maar geen geldige papieren om het land uit te komen! Nou is er wel een klein lichtpuntje, en dat is dat het paspoort (als alles goed gaat zeg ik er heel bewust bij) in twee dagen klaar moet zijn en dat zou aanstaande donderdag zijn. Het feit dat die beruchte kaart met persoonsgegevens dan nog niet klaar is kan worden opgelost met een soort van vrijwaringsbewijs.

Dat laatste moet ook nog wel worden aangevraagd en dat kan dus naast het paspoort ook nog een struikelblok zijn, dus het worden weer een paar spannende dagen. En daar zitten we eigenlijk helemaal niet op te wachten...



Website van Willem en Riet