Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Thanksgiving

Thanksgiving


We waren het bijna vergeten maar gelukkig werden we er gisteravond tijdens de Quiz Night nog op tijd aan herinnerd, het was vandaag Thanksgiving en in de Union Jack Tavern was er vanavond dus een Thanksgiving Dinner. Omdat het ons leuk leek en ook een beetje ter ere van Quincy, onze Amerikaanse teamgenoot bij de wekelijkse Quiz Night, besloten we ons daarvoor aan te melden.

Zoals de meeste Nederlanders hadden we maar een vaag idee wat Thanksgiving eigenlijk is. Van de geschiedenisles weet ik nog dat het te maken had met de Pilgrim Fathers die uit Leiden (of all places) naar Amerika reisden maar hoe het nou precies zit moest ik opzoeken. Het is dus het feest wat de Pilgrim Fathers vierden toen na hun aankomst in eerste instantie de oogst mislukte en doordat het een mooi najaar was een tweede oogst nog wel voldoende voedsel opleverde. Het voedsel werd gedeeld met de Indianen als dank voor hun hulp, en de herdenking van dat feest werd dus later Thanksgiving.

De Amerikanen vieren het de hele dag door met eten met veelal hetzelfde menu, bestaande uit kalkoen met als bijgerechten zoete aardappelen, aardappelpuree, veenbessensaus, sperciebonen, pecannotentaart en pompoen taart. Wij deden het uiteraard ook met kalkoen, maar erbij hadden we pompoensoep (erg lekker), spruitjes, bloemkool, worteltjes, zoete aardappelen en een soort pudding (de Engelse invloed waarschijnlijk). Als dessert was er appeltaart.

Het was wat je noemt een geslaagde kennismaking met een Amerikaanse traditie, en Riet en ik denken dat we hier wel aan kunnen wennen...



Website van Willem en Riet