Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Verrassing!

Riet en ik zijn sinds kort niet meer samen. Nee, nee, niet schrikken, het is niet wat het lijkt, laat het me even uitleggen.

Als werknemer van Shell die in het buitenland werkt heb ik een pakket met allerlei voorzieningen, zeg maar een soort van secondaire arbeidsvoorwaarden, en dat pakket is afhankelijk van je status. Omdat Riet en ik getrouwd zijn en zij met mij mee is gegaan hier naar toe was mijn status tot voor kort ″Accompanied″, oftewel met aanhang. Eén van de voorzieningen in het pakket wat bij die status hoort is een reiskostenvergoeding. Nu heeft een van mijn collega’s nog niet zo lang geleden ontdekt dat als je als werknemer je status laat veranderen in ″Unaccompanied″ (dus zonder aanhang), dat er dan helemaal niks veranderd (als je tenminste geen kinderen hebt) maar dat de reiskosten-vergoeding drastisch omhoog gaat.

Met andere woorden, alles blijft gewoon bij het oude, Riet blijft gewoon hier wonen maar ze kan alleen wat vaker naar huis omdat we meer reiskostenvergoeding hebben. Die status wijziging heeft nog wel een andere consequentie, en dat is dat Riet nu al wel haar repatriëringsticket heeft gekregen oftewel een enkele reis naar huis want ze woont tenslotte nu officieel niet meer hier. Nu hadden we die enkele reis gewoon kunnen laten lopen, maar dat vond ik zonde. Ik heb dus toch die ticket voor Riet geregeld en na ontvangst heb ik tegen kleine meerkosten dat enkeltje om laten zetten naar een retourtje.

Vandaar dat Riet dus gisteravond naar Nederland is vertrokken waar ze haar moeder gaat verrassen die vandaag 75 jaar wordt (van harte gefeliciteerd!). Als het goed is zit Riet rond de tijd dat ik dit schrijf op verjaardagsvisite, jammer dat ik de gezichten niet heb kunnen zien toen ze opeens binnenstapte…



Website van Willem en Riet