Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Parkeren

We zijn vanavond in Amsterdam geweest om daar een hapje te eten met vrienden die we een hele tijd al niet meer hadden gezien. Het restaurant waar we hadden afgesproken zit op de Lijnbaansgracht in de buurt van het Leidseplein en dus in hartje Amsterdam. Aangezien parkeren in de buurt daar nogal problematisch is zochten we een parkeergarage in de buurt en die vonden we, op ongeveer tien minuutjes lopen van onze bestemming.

Na een gezellige avond liepen we terug naar de parkeergarage Q-Park Byzantium en daar kregen we een rekening gepresenteerd van twintig Euro! Nou was dat niet helemaal onverwacht aangezien we de tarieven al bij aankomst hadden gezien, maar dat maakt het niet minder schandalig. Goed, de garage was schoon en vlakbij onze bestemming, maar twintig Euro???

Er was ruimte zat in de garage toen we aankwamen, wat natuurlijk niet gek is met een tarief van vijf Euro per uur, en dat er vrijwel alleen maar dikke auto’s stonden was dan ook niet verwonderlijk. Probleem was wel dat de parkeerplekken allemaal berekend waren op formaatje Fiat Panda en dat betekende dus dat er tussen de geparkeerde auto’s nog net twintig centimeter overbleef om uit te stappen. Ondanks de vele lege plekken was het dus nog een toer om een plekje te vinden waar onze Outlander nog tussen paste.

En om aan te geven hoe idioot die parkeertarieven wel zijn in de duurste stad ter wereld om te parkeren, in Manila betaal ik exact hetzelfde bedrag voor dezelfde parkeertijd, alleen dan wel in Pesos. En dat komt neer op vijfendertig cent...



Website van Willem en Riet