Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Onverwacht goed nieuws!

ACR Maria van Nieuwkoop kopie


Ja, jullie zien het goed, daar is-ie dan, Riet’s ACR kaart. Na de negatieve berichten van gisteren kreeg ik vanmorgen totaal onverwacht een mailtje van het bemiddelingsbureau dat de ACR kaart van Riet klaar was en dat ze die vanmiddag om vier uur zouden komen afleveren. Dat was natuurlijk geweldig nieuws na alle ellende van de afgelopen week, en deze keer werd de kaart ook inderdaad zoals afgesproken afgeleverd op ons kantoor om vier uur. Door een bode overigens, want mijn gebruikelijke contactpersoon durfde blijkbaar haar gezicht niet te laten zien. Geen verontschuldigingen, geen begeleidend briefje, gewoon een envelop met daarin alleen de kaart.

We zijn meteen na ontvangst van de kaart weer van alles gaan regelen. Riet wilde daar meteen na het eerste bericht al mee beginnen maar het leek mij verstandiger om even te wachten totdat we de kaart daadwerkelijk in handen hadden. Meteen na de aflevering van de kaart heb ik Riet gebeld dat ze aan de slag kon gaan. Inmiddels heeft ze FOX al gebeld met de vraag of we nog mee kunnen met dezelfde Indonesië reis die op 15 juni vertrekt en de offerte is al binnen.

Ik heb ook meteen het reisbureau voor de vliegtickets gebeld en dat ging precies zoals ik al had verwacht. In plaats van nieuwe tickets te regelen heb ik namelijk gevraagd of het al te laat was om de oude tickets om te laten zetten. Dat bleek geen probleem want ze hadden nadat ik afgelopen zaterdag die tickets had laten cancelen namelijk nog geen flikker met die tickets gedaan en die staan dus gewoon nog open. Eindelijk eens een geval waarin de verbijsterende laksheid van alle instanties hier goed van pas komt, want laten we eerlijk zijn, normaal gesproken slaat dit natuurlijk helemaal nergens op.

Maar goed, we zijn weer in business. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat Riet nu weer kan reizen wanneer ze wil en daar zaten we toch nog het meest over in. Nu maar eens kijken of we alsnog op vakantie kunnen naar Indonesië op 15 juni.

Overigens, ten aanzien van mijn verdenkingen van gisteren over moedwillig de boel dwars zitten: hebben jullie de afgifte datum van het visum op de kaart al gezien? Dat was dus 16 april jongstleden, meer dan een maand geleden…



Website van Willem en Riet