Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Kattengejank

In_de_Tuin_2013_10_20_0021a


Allebei onze katten zijn wijfjes en ze zijn allebei zoals dat zo mooi heet "geholpen". Abby was dat net gedaan toen we haar kregen en Monster, die toen nog te jong was, volgde drie maanden later. We zouden ons in principe dus geen zorgen hoeven te maken over nageslacht en ook niet over eventuele omgang met de andere kattensekse.

Nou hebben we de laatste tijd over dat laatste toch onze twijfels. Monster is regelmatig de hort op en Abby hebben we al een paar keer aangetroffen in een schreeuwgevecht met een andere kat. Monster loopt bovendien voortdurend langs de poten van vrijwel alle meubelstukken te wrijven, zo erg zelfs dat we al beginnen te vrezen voor de lak. En als klap op de vuurpijl hangen er ook nog eens voortdurend andere katten rond het huis.

Zelf heb ik het idee dat de meeste katten die we zien lopen ook wijfjes zijn, maar gisteren liep er een grijs met witte vlak langs de tuindeur alsof die wilde aangeven totaal niet bang voor mij te zijn om vervolgens achter in de tuin uitgebreid een struik te gaan staan te besproeien. Waarschijnlijk dus toch een kater op vrijersvoeten, en dat werd vanavond ook nog eens onderstreept doordat het kreng aan de overkant van ons huis keihard ging zitten krijsen.

Ik weet niet of het de tijd van het jaar is maar van mij mag het gauw afgelopen zijn. Heb ik geen dochters, krijg ik dit...



Website van Willem en Riet