Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Nieuwe laptop

Ik ben al heel lang van plan een nieuwe laptop aan te schaffen en uiteraard weer een Macbook Pro. Mijn ouwe trouwe Macbook Pro, mijn allereerste Mac en dus het apparaat dat er voor zorgde dat ik compleet verslingerd ben geraakt aan Apple, is op leeftijd gekomen en trekt het niet helemaal meer. Hoewel het ouwe beestje nog heel goed mee kan komen op heel veel gebieden is het juist datgene waar ik hem het meest voor gebruik, het bijhouden en bewerken van mijn foto’s, een probleem aan het worden.

De afgelopen jaren is de technologie voor digitale fotografie enorm verbeterd, maar dat betekent wel dat de foto bestanden op zich groter en groter worden. Mijn nieuwe Canon camera maakt foto’s die als bestand zo groot zijn dat het bewerken ervan erg langzaam gaat en ik heb dus simpelweg meer “processing power” nodig. En de nieuwste generatie Macbook Pro’s zijn alles wat ik nodig heb, sterker nog, in de vakliteratuur worden ze aangeprezen als de beste laptop die er op dit moment te koop is.

Tijd dus om de inhoud van het spaarvarken te bekijken dacht ik, maar ik moest vrij plotseling een beslissing nemen want drie weken geleden begaf mijn oude laptop het plotseling. Stomtoevallig had ik net een bezoek aan Kuala Lumpur geregeld en dat was een buitenkansje, want in Maleisië zijn computers in het algemeen veel goedkoper dan waar ook omdat er heel erg weinig belasting op wordt geheven. Der Maleise regering doet dat bewust omdat ze vinden dat iedereen een computer moet kunnen kopen. Het scheelt voor mijn uitgekozen Macbook Pro zelfs zoveel dat ik zelfs een retour ticket Manila-KL zou kunnen nemen om de laptop in KL te gaan kopen en dan zou ik nog een stuk goedkoper uit zijn vergeleken met Manila en al helemaal met Nederland.

Zover hoefde ik dus niet te gaan, ik heb de laptop online besteld bij Apple en als bezorg adres het adres opgegeven van mijn maat Robbie in KL. Anderhalve week geleden werd het pakket bezorgd en vanavond was het zover, ik ben hem bij Robbie op gaan halen. En Steve Jobs had gelijk toen hij zei dat de verpakking van Apple producten zodanig moest zijn dat alleen het openmaken van de doos al een feestje moest zijn...

 


Website van Willem en Riet