Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Regen, geen regen

In de tuin_2013_01_06_026a


Het weerbericht van afgelopen vrijdag zag er niet veelbelovend uit. Het had de hele vrijdag al geregend en de weerkaart liet een gebied van lage druk zien ten oosten van de Filipijnen wat langstrok van zuid naar noord langs de kust. De verwachting was dat dat een heleboel regen zou gaan veroorzaken in het weekend en er werd zelfs regen voorspeld tot aanstaande dinsdag aan toe.

Gisteren leek het er op dat de weersvoorspellers gelijk zouden krijgen want het goot de hele dag van de regen. Het werd echter later in de avond al droog en ook vannacht heeft het niet meer geregend. Vanmorgen scheen er een stralend zonnetje in een strakblauwe lucht en dat betekende dus een onverwacht mooie dag. Pas in de loop van de middag kwam er wat meer bewolking maar behoudens een spatje regen in de avond, uiteraard net toen wij onderweg waren naar het Alabang Town Center, bleef het verder droog. Overigens is er de afgelopen dagen genoeg regen gevallen om het waterpeil in ons zwembad met zeker drie centimeter te verhogen, en ik heb even snel uitgerekend dat we het dan toch hebben over zo’n duizend liter.

Weer een dag in de tuin dus voor Riet. Het enige vervelende van de dag was dat de katten maar niet konden besluiten of ze nu buiten of binnen wilden zijn, en aangezien we geen katteluik in de horrendeur hebben moest een van ons telkens opstaan om de deur voor ze open te doen. Zit vast in het wisselende weer, dat wispelturige gedrag…



Website van Willem en Riet