Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Een dagje niks...

IMG_8538a


We hadden besloten om van vandaag een lekker rustig dagje te maken en zo min mogelijk te doen. Het El Nido Miniloc resort biedt heel veel activiteiten, zoals snorkelen, duiken, kanovaren en tochtjes, maar daar hadden we nog even geen zin in.

We parkeerden onszelf dus lekker op twee strandstoelen en brachten de dag hoofdzakelijk door met lezen en met dat spelletje wat Riet op haar iPad doet, "De Slimste Mens" van de NCRV. En veel eten, want er is drie keer per dag een buffet. De enige activiteit die we vandaag deden, als je in dit verband al van activiteit mag spreken, was een bezoek aan de Spa voor een ontspannende massage.

Er is op het kleine eilandje Miniloc helemaal niets anders dan het resort, en dat ligt aan een kleine baai die helemaal omsloten wordt door hoge steile kliffen. De enige mogelijkheid om ergens anders naar toe te gaan is dus per boot, en dat kan eventueel ook. Je kunt per boot naar een ander strandje waar een klein restaurantje is of een bezoek brengen aan het El Nido Lagen resort wat op een ander eiland ligt.

El Nido Miniloc zou een paradijselijk plekje kunnen zijn, en als je de verhalen van andere mensen leest op het internet dan vindt vrijwel iedereen dat ook, maar ik heb een paar bedenkingen. Er stond vandaag namelijk een stevige wind, en zoals de meesten van jullie wel weten, als ik ergens een pesthekel aan heb dan is dat wel wind.

Het meest merkwaardige aan dit resort is dat ondanks dat het toch redelijk vol moet zitten je maar weinig mensen ziet. De meeste brengen dan wel hun dag door buiten het resort (inderdaad, met "activiteiten"), maar vanavond bijvoorbeeld zaten Riet en ik nog even aan de bar voor een afzakkertje en om negen uur zaten we al helemaal alleen. Niemand anders in de bar en ook het restaurant was al helemaal leeg, en dat maakt toch een ongezellige indruk.

Ook wij hielden het dus al vroeg voor gezien, zeker voor ons doen, maar we hadden geen zin om te blijven zitten terwijl het personeel alles om ons heen al aan het opruimen was. Wel bewonderden we eerst nog even de schitterende sterrenhemel, want zo mooi zien we die niet vaak...



Website van Willem en Riet