Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Niet rijden dag...

View_From_ASB2

De afgelopen weken heb ik een paar keer melding gemaakt van het ongewoon frisse weer. Oké, toegegeven, ik zou drieëntwintig graden helemaal niet fris moeten vinden maar dat is het wel. En de afgelopen week hadden we op Panglao, wat toch een uur vliegen zuidelijker ligt dan Manila, zelfs nog een flinke depressie met heel veel wind en zware regenval.

 
We hebben inmiddels gehoord dat er ook in Manila de nodige regen is gevallen op vrijdag, maar net als op Panglao is het daarna alleen maar beter geworden. Vandaag was weer een hete dag met een strakblauwe lucht, en het lijkt er dus op dat het hier dus nu pas echt zomer gaat worden.
 
Onze visite moest vandaag noodgedwongen thuis blijven want met de auto weg was vandaag geen optie, het was vandaag namelijk onze “niet rijden” dag. Manila kent een systeem om de verkeersdrukte een beetje in te perken en dat is gebaseerd op de nummerplaat van je auto. Afhankelijk van het laatste cijfer op de nummerplaat mag je in grote delen van de stad niet rijden op de dag die aan dat nummer is gekoppeld.
 
Onze nummerplaat eindigt op een “8” en daarmee is die dag de donderdag. In onze wijk Alabang gelden geen restricties, dus ik kan gewoon met de auto naar mijn werk worden gebracht op donderdag, maar bijvoorbeeld naar het centrum van de stad kan niet op donderdag. De eerste gedacht die bij Nederlanders ongetwijfeld opkomt is “Hoe groot is de pakkans?”. Als je denkt aan een bekeuring vrij klein, maar er zijn met name op de doorgaande wegen controleposten en daar word je gewoon teruggestuurd.
 
Behalve een bezoek aan het Alabang Town Center om te winkelen en voor een bakkie koffie  en bij ons in de tuin bij het zwembad hangen was er vandaag dus voor onze visite niet veel te doen. Wat een rot leven hebben die toch, hè...


Website van Willem en Riet