Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Ziektegevalletje

P-F-Chang_0003a

Nee, hier is niks aan de hand, wij zijn allebei kerngezond (voor zover we weten), maar er was wel een vervelend bericht vanmorgen uit Nederland. Chantal is al sinds zij en Robin hier zijn vertrokken niet erg lekker, ze heeft al twee weken verschijnselen van griep en is inmiddels zelfs al naar het ziekenhuis geweest. Volgens de dokter was het een zware griep maar ze had ook op één na alle verschijnselen van Dengue.

 
Dengue, oftewel knokkelkoorts, is een typische tropische ziekte die veroorzaakt wordt door een virus wat overgebracht wordt door de tijgermug, een nogal grote gestreepte muggensoort die in heel Zuid-Oost Azië veelvuldig voorkomt. De ziekte heeft een incubatietijd van één tot twee weken en het zou dus best kunnen kloppen dat Chantal dat heeft opgelopen hier. Ze heeft regelmatig last gehad van behoorlijk grote en vervelende muggenbeten dus zo onlogisch zou het niet zijn.
 
Dengue is gevaarlijk en kan, afhankelijk van je lichamelijke gesteldheid, zelfs dodelijk zijn dus het is niet iets waar je licht over moet denken. In het geval van Chantal valt het gelukkig mee want volgens de dokter is het geen Dengue maar een flinke griep en die kun je overal oplopen.

Die griepverschijnselen kunnen eigenlijk helemaal niks met hun bezoek aan de Filippijnen te maken hebben want kijk maar op de foto, die is gemaakt op de laatste avond vlak voor hun vertrek. Zo te zien hadden ze het allebei nog prima naar hun zin en ze hadden nog een flinke eetlust ook!

 
Nee, mij lijkt het meer een duidelijke aanwijzing van het lichaam. Zit je net lekker op de warme en zonnige Filippijnen, ga je terug naar dat kwakkelweer als Nederland. Ik zou er ook spontaan griep van krijgen...


Website van Willem en Riet