Willem en Riet in Manila

Onze alledaagse belevenissen op de Filippijnen

Quiz Night

UnionJack

Nou, dit was me het dagje wel! Het begon allemaal met een ontzettende domper toen ik een mailtje kreeg van de verhuizers in Kuala Lumpur. Gisteren had ik geïnformeerd naar de status van het transport van onze spullen om te kijken of alles bezorgd zou kunnen worden op de dag dat we ons huis gaan betrekken. En wat denk je, blijkt dat ons shipment helemaal nog niet is verstuurd!

Alles staat nog opgeslagen in Kuala Lumpur, want “dat hadden we zelf gevraagd”! Ja, stel idioten, natuurlijk hadden we gevraagd om onze spullen op te slaan... NADAT ze naar Manila waren verscheept! Op kantoor kijkt er niemand meer op als er weer iemand achter zijn bureau ontploft vanwege zo’n enorme stupiditeit. Er zijn nogal wat mensen van Kuala Lumpur naar Manila verhuisd de laatste maanden en vrijwel iedereen heeft wel een horror verhaal over wat er is mis gegaan tijdens de verhuizing...

Maar goed, de fout is vandaag nog recht gezet, alles is op transport gezet maar het is natuurlijk maar de vraag of het nu een beetje redelijk op tijd aankomt. En dat geldt ook voor onze meubels, want die worden allemaal speciaal gemaakt en we kregen vandaag daarvan ook bericht, en ook al niet om vrolijk van te worden. De lak die wordt aangebracht moet uiteraard goed uitharden, maar ze weten niet of dat op tijd gaat lukken want het vochtige weer zorgt ervoor dat het uitharden langer duurt.

Het enige goeie nieuws van vandaag was dat alles met het huis nog steeds voorspoedig gaat en de datum van de 29e is nog steeds het uitgangspunt voor onze verhuizing. De vraag is alleen hoe dat dan moet zonder meubels en zonder spullen.

Gelukkig had de dag een heel goed einde. Vorige week waren we bij toeval op woensdagavond in de Engelse pub de “Union Jack” en het bleek daar Quiz Night te zijn. Dat was zo leuk dat we meteen besloten om mee te gaan doen. Ik had twee collegaatjes, Lab en Mappet, uitgenodigd om met Riet en mij een team te vormen, en vanavond deden we voor het eerst echt mee.

Het was erg leuk en heel erg gezellig, en ik heb mijn telefoonnummer afgegeven zodat we vanaf nu iedere week gebeld worden zodat we vooraf een tafel kunnen reserveren. Dat we derde van onderen eindigden mocht de pret niet drukken...



Website van Willem en Riet